24 Eylül 2008 Çarşamba

Bayram geliyor, trafikte kör noktaya dikkat !!!!!!

9 günlük bayram tatili trafik yoğunluğu ve artan kaza riskini de beraberinde getirecek. Bu yüzden özellikle direksiyon başındaki sürücülerin çok dikkatli olması gerekiyor.


Zira kazaların çok olduğu ve kör nokta olarak tabir edilen yerlerin sürücüler tarafından iyi takip edilmesi şart. İşte Türkiye'de kör noktası en çok olan bölgeler.


Kazaların yoğun olduğu yerler kör nokta olarak tabir ediliyor. Kör noktaların bulunduğu kentlerin başında Denizli, Mersin, Antalya, İzmir, Muğla, Çorum, Giresun ve Trabzon geliyor.

Elbette yol şartlarındaki olumsuzluklar kazaları artırıyor ancak sürücü hataları kaza nedenlerinin en başında yer almaya devam ediyor. Bayram tatiline trafik facialarının gölgesi düşsün istemiyorsanız bu uyarılara kulak verin. Kazaların azalması, yolların kan gölüne dönüşmemesi için yolcu otobüsü işletmecilerine de önemli görevler düşüyor.

Trafiğin en yoğun olacağı tahmin edilen günlerde yola çıkmamak da son derece önemli. Son 10 yıl içerisinde bayram tatillerinde 1297 kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiği, son kurban bayramı tatilinde ise 90 kişinin yaşamını yitirdiği düşünüldüğünde tüm bu uyarılar daha da önem kazanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder