13 Aralık 2008 Cumartesi

Ücretsiz ses efekti indirebileceğiniz 55 kaynak

\
film müziklerine ya da doğadan gelen seslerin birçoğuna ulaşmamıza yardımcı olacak güzel bir liste hazırlanmış.
  • \
    Flash Kit: mp3 ve flashtrak olara hazırlanmış çok büyük bir arşivi mevcut. arama özelliğini kullanarak yararlanabilirsiniz.
  • \

    Audio Micro: kategorilere ayrılarak oluşturulmuş geniş ses efekti ve klipleri arşivi.
  • \

    Soundsnap: 100.000 üzerinde ses efektini ayrıntılı bir şekilde kategorilere bölmüşler. mp3 ve wav formatlarında indirme ve site üzerinden dinleme imkanı sunuluyor.
  • \

FindSounds: Bir ses arama motoru olarak işleyen findsounds ile ayrıntılı arama yapma imkanı sunulmuş. İstediğiniz her türlü ses ve ses efektine ulaşmanız mümkün kılınmış.
  • \

    Soungle: Bir başka ses arama motoru daha. Fakat bu biraz daha basit ve sade.
  • \

    Partners In Rhyme: amatör ve profesyonel olarak multimedya ile ilgilenenlerin işlerine yarayacak ses ve ses efektlerine ulaşmalarını sağlıyor.

Tümü için "55 Great Websites To Download Free Sound Effects" yazısına göz atabilirsiniz.

12 Aralık 2008 Cuma

Sonunda Google Chrome v1.0 çıktı...

google chrome 1.0 sonunda çıktı.
google chrome 1.0 sonunda çıktı.

İNDİR!!!

google chrome'un geçtiğimiz aylarda beta versiyonu yayınlandı. kullanıcılarının merakla beklediği beta olmayan kararlı sürümü de sonunda indirilmeye açıldı.google resmi blogu

beta sürümü kullanan kullanıcıların tekrardan indirmesine gerek yok. program kendiliğinden v1.0 sürümünü güncelliyor.

beta sürümünden kurtulan google chrome daha hızlı ve güvenli oldu. tek eksik RSS.RSS desteğide üzerinde hala çalışılıyor.

11 Aralık 2008 Perşembe

Koobface Virüsü Facebook'tan Vazgeçmiyor

\
Yaz aylarında facebook ve myspace gibi sosyal ağlara musallat olan koobface tekrar iş başındaymış. Görünen o ki virüs şu an sadece facebook kullanıcılarını hedef alıyor.

Virüs, facebook hesabına bulaştığı kişinin arkadaş listesindekilere mesajlar göndererek çalışıyor. Bu mesajlar ise genelde paris hilton ya da diğer ünlülerle ilgili video içerikli magazin haberleri şeklinde oluyor. mesajın içeriğinde bulunan bağlantı linkine tıklanınca sizi gönderdiği sayfada flash sürümünüz desteklemiyor buraya tıklayarak uygun olanı indirin gibi bir yönlendirme yaparak virüslü dosyayı kişilerin bilgisayarlarına indirmeleri sağlanıyor.

Bilgisayara bulaşan koobface kredi kartı gibi değerli bilgilerin peşindeymiş. Bu nedenle size gelen mesajların içeriğine dikkat etmeniz gerekiyor. Ayrıca uzmanlar, bilgisayarınızdaki virüs programlarınızın günlük güncellemelerini mutlaka yapmanızı öneriyorlar. son bir not eklersek Net-Worm.Win32.Koobface.a. ve Net-Worm.Win32.Koobface.b adı iki isimle bulaşıyor bu virüs.

Kaynaklar:reuters.com,geek.com, kaspersky.com,zdnet

Yeni bir Gmail labs uygulması daha: tasks!

Google yine işimizi kolaylaştırmaya devam ediyor. yeni bir Gmail labs uygulaması daha hizmete sundu. "tasks" yani görevler. yapacağınız ve unutmamanız gereken işleri buraya not alıyorsunuz ve her mailinize girdiğinizde görmüş oluyorsunuz.
Gmail Tasks
Gmail Tasks

gelen bir mailiniz önemli ve bir dahaki seferi tekrar bakmanız veya hatırlamanız gerekiyor ise "add to Tasks" komutu ile yine o mailinizi tasks'lerinize ekleyebiliyorsunuz ya da kısayol tuş komutlarınız aktifse "shift + t" tuşları ile de ekleyebilirsiniz:
Gmail Tasks
Gmail Tasks "add to tasks"
bu labs uygulamasını kullanmak için >settings>Tabs sekmesinde Gmail Tasks uygulamasını aktif (enable) hale getirmeniz yeterli. unutmayınız ki Gmail Labs uygulamalarını kullanabilmeniz için Gmail'inizin varsayılan dili "English" olmalı.

Ayrıntılı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

10 Aralık 2008 Çarşamba

Artık Bu Oyun Benim Sistemimde Çalışır mı Diye Düşünmeyin!!

Sayısı hızla artan yeni oyunları takip edip öğrenme ve oynama isteği içimizde her geçen gün artarken maalesef bazı oyunları bilgisayarlarımızın performansından dolayı hakkını vererek oynayamıyoruz. ve oyun piyasasını geriden takip etmek durumunda kalıyoruz. anlatacağım uygulama sayesinde bilgisayarınızın o oyunu kaldırıp kaldıramayacağını anlayabilir bu sayede oyunu boşuna pc'nize kurmaz ve hayal kırıklığı da yaşamazsınız.

nasıl mı?

Bu sistem sizin bilgisayarınızın bilgileriyle oyunun çalışmak için belirlediği bilgileri karşılaştırıyor. Ve size 2 tane sonuç veriyor. Biri "Minimum" diğeri ise "Recommended"
Minimum:Bu sonuç bilgisayarınızın oyunu çalıştırabileceği ama oyunu %100 verimle değilde %50-60 verimle oynayabileceğinizi gösterir. Bu oranı da oyunun grafik ayarlarını biraz düşürerek gerçekleştirebiliriz.
Recommended:Bu sonuç bilgisayarınızın o oyunu %90-100 verimle oynatabileceğini gösterir.
Terimleri de öğrendik şimdi sisteme nasıl gircez? nasıl öğrenecez? bu soruların yanıtlarında..
1)İlk olarak bu siteye giriyoruz.
2)Sitenin üst bölümünde yer alan --select product-- butonuna basarak oradan oyunumuzu seçiyoruz ve "Can You Run İt" butonuna basıyoruz.(bkz=Resim 1)
Resim 1

\

3)Oyunumuzu seçtik.Butonumuza bastık.Şimdi sistem bu aşamada sizin sisteminizle oyunun gereksinimlerini karşılaştıracak.Bu aşamada bekliyoruz.(bkz=Resim 2)
Resim 2
\

Not:Bu aşamada "Java" isimli program devreye girer bu yüzden sistemimizde bu programın yüklü olması gerekir.Eğer yüklü değilse Java'nın son sürümü için tıklayın
4)Sistem bilgisayarı taradı ve sonucu karşımıza getirdi. Sonuçta yatay düzlemde hareket eden yeşil renkte bir çubuk göreceksiniz. Ve 2 tane büyük sütun (Recommended ve Minimum) son olarak da diğerlerine oranla biraz daha küçük bir sütun (Your Computer's Results). Recommended ve Minimum'un tanımlarını vermiştim. Your Computer's Results ise sizin bilgisayarınızın sistemidir. Bu sütun ne kadar ileride belirirse sisteminiz o kadar iyidir. Bu sütun "minimum" sütununu geçememişse üzgünüm ki siz bu oyunu çalıştıramazsınız. Eğer sadece "minimum" sütununu geçmişse o oyunu bilgisayarınız minimum ayarlarında çalıştırır. Ama "minimum" ile birlikte "recommended"'da geçmiş ise oyunu recommended seviyesinde oynayabilirsiniz.(bkz=Resim 3)
Resim 3
\

5)Sayfayı biraz aşağıya kaydırdığımızda detaylar gelecektir.Yani tek tek bütün donanımların karşılaştırması.(ekran kartı,ram...)Bu bölümden hangi donanımınızın oyun için yetmediğini görebilirsiniz.(bkz=Resim 4)
Resim 4
\

Bu görüntüde bazı terimler vardır. Onların anlamları;
Pass:O donanımın oyun için yeterli olduğunu gösterir.
Fail:O donanımın oyun için yetersiz olduğunu gösterir.
İnfo:O donanım hakkında size bilgi verir.
Unknown:O donanım hakkında fazla bilgi olmadığını gösterir.

9 Aralık 2008 Salı

ücretsiz 5 video konferans aracı

internetin alt yapısının gelişimi ile hızında son yıllarda müthiş bir artış oldu. ve bu artış, hız kesmeden devam ediyor. bu nedenle geçmişte yapılan yazışmalar ya da telefon görüşmeleri zaten kısıtlı sundukları iletişimi görüntülü olarak bu hizmeti sunan teknolojilere bırakmaya başladılar.

\

yüzyüze yapılan toplantılardan alınan verimler en yüksek orana sahiptirler hiç kuşkusuz. Örneğin şirket ceosunun da iştirak etmesi gereken bir toplantı olacak. işte bu ortamda görüntülü olarak yapılan görüşmeler; jest ve mimiklerin de algılanmasını sağladığı için daha sağlıklı ve verimli olacaktır. işte böyle durumlarda kullanmak için 5 farklı araç.

google video chat: google tarafından yakın zamanda sunulan bu ürün gmail hesabınız ile entegre çalışıyor. buradan indireceğiniz eklenti ile kullanımınıza sunulmuş.

\

skype video call: daha yeni sayılabilecek zamanda hizmete sunulan bu video call seçeneği ile tam ekran imkanı ve kaliteli görüntü sunuluyor.

\

toxbox: browser tabanlı ve masaüstünden de çalışan toxbox ile sadece bir kişiyle değil aynı pencereden 25 kişiyle bile görüşme yapabilirsiniz.
\

sightspeed: skype ile hemen hemen aynı işlevi gören bu program sadece onun kadar esnek yapıda değil.
\

vsee: vsee aynı anda 4 kişiye video konferansı yapma imkanı tanıyor ve bunuda daha az trafik
ve daha kaliteli görüntü sunarak yaptığını belirtiyor.
\